Årstiderne

Sommer

Man kommer vidt omkring på en cykel med motor og om sommeren er der rig mulighed for en masse sjove udendørs aktiviteter. Stranden, naturlegepladsen, Bangsbo botaniske have, legepladsen midtbyen, Lindegårdsvej og Suensonsvej, lystbådehavnen, campingpladsen, Cloostårnet og en cykeltur til Gærum og besøge Lene og Eriks Pasningsordning på landet er eksempler på udflugtsmål en dejlig sommerdag. Der bliver også flittigt besøgt hinandens haver og spist både formiddagsmad og frokost ude. Sommeren er også tid for Dagplejernes dag og høstfest hos Lene og Erik.

 

Efterår

Om efteråret skal der mere tøj på. Det starter med at regntøjet bliver fundet frem, så termotøj og når vi nærmer os vinteren så er det flyverdragten der skal med.

Det danske vejr er meget omskifteligt og jeg bruger det danske efterår til at lære børnene om naturen: Blade der falder af træerne og de smukke farver det giver i naturen. Der er stadig dage, hvor man fint kan spise formiddagsmaden udenfor mens frokosten i løbet af efteråret mere og mere rykker indenfor. Om efteråret har vi en fast tur i skoven, hvor vi laver efterårsglas som børnene får med hjem. Vi begynder at tage i legestue, til motorik, i Atletcenteret, på biblioteket eller til yoga, men der er stadig plads til ture på legepladsen og Bangsbo botaniske have. En sansemotorisk oplevelse med motorik bane i haven og baljer med forskellige ting man kan røre ved (sand, vand, sten, blad osv) kan det også blive til.

 

Vinter

Nu er der flyverdragten der er på når vi er ude og en god sovedragt til middagsluren. Vi tager stadig i på biblioteket, i legestue, til motorik og yoga. samtidig er det den mest kreative tid på året, hvor der bliver tegnet, malet, lavet julepynt, fuglekugler og andet sjov. Når vi nærmer os jul er der bedsteforældredag i legestuen og den sidste fredag inden jul tager vi ud at spise på fx. Sunset og om eftermiddagen er der forældrekaffe i pasningsordningen. Måske er vi heldige at der kommer sne så vi kan komme ud og lave en snemand og lege i sneen. Inden fastelavn maler vi tønden så den er fin og klar til fastelavnsfest, hvor vi klæder os ud (kun hvis barnet har lyst) og slår katten af tønden. Op til påske såer vi karse - det er så spændende for børnene at følge karsen og se den gro.

 

Forår

Gradvist kan vi begynde at pakke flyverdragten væk, mens vi igen skal have fat i termotøj og regntøj. Men dejligt er det, at det nu bliver varmere i vejret, der kommer blade på træerne som vi kan snakke om - naturen er smuk og spændende. Turene i legestuen og til motorik bliver afløst af ture til de forskellige legepladser og vi kan igen begynde at spise ude. Selv om cyklen ikke har stået stille i vinter kommer vi alligevel længere omkring. Nu kan vi igen køre ud og besøge Erik og Lene eller Lone på landet og vi kan tage til Cloostårnet, til stranden, lystbådehavnen og Bangsbo Botaniske have. Lige inden sommeren for alvor sætter ind er det dagplejernes dag med flere spændende aktiviterer.

 

 

 

 

 

 

 

Hver årstid har sin charme

Tiden går og vi går med :)